Варіанти упаковки для подарунків на Новий рік 2018

podarunki_1

До Нового року залишилося трохи менше місяця і вже зараз пора задуматися про його святкування і, звичайно ж, про подарунки близьким та рідним. Саме в це свято розумієш, що дарувати їх не менше приємно, ніж отримувати. А краще за все про те, що подарунок зроблений від душі, скаже святкова упаковка, без неї на Новий рік ніяк не обійтися.

Готуємося до урочистостей

upakovka_2

Оригінальна упаковка для новорічних подарунків – важливий аспект майбутнього свята. Вона подарує святковий настрій і сильніше підігріє бажання дізнатися, що всередині упаковки. При цьому варто не забувати про елемент несподіванки і таємничості, які таїть за собою обгортка. Адже поки її не відкриєш, не зрозумієш, що за всім цим ховається. Упаковка ділиться на такі види:

  • для дитячих подарунків;
  • для цукерок;
  • самостійно виготовлені;
  • традиційні.

Упаковка для дитячих новорічних подарунків

dityachi_upakovki

Найбільше Новий рік люблять діти. Для того, щоб підготувати їм подарунок, потрібно вибрати яскравий і веселий папір, який зверху прикрашають всім, на що вистачить фантазії. Можна навіть використовувати дитячі іграшки з кіндер-сюрпризів, яких напевно удосталь є в кожній родині, де є дитина.

Хорошим прикладом святкової упаковки стане куля, наповнена невеликими за розмірами презентами.

kulya_z_podarunkami

А от що покласти всередину і чим прикрасити кулю, підкаже тільки Ваша власна фантазія. Також куля з подарунками часто використовується, коли в гості на новорічне свято приходять маленькі діти. Можна організувати веселу гру, заховавши кулі десь в кімнаті і влаштувати за ними справжнє полювання.

Дивіться також: Чудові ангелята

Традиційна упаковка

upakovka_3

Упаковкою презентів на Новий рік займаються практично всі магазини. Якщо немає відділу, де можна попросити загорнути подарунок, то можна купити однотонний або кольоровий пакувальний папір і самостійно загорнути в нього коробку з презентом.

Придбайте для упаковки також легкі тенісні кульки, вони стануть в нагоді для святкового оформлення. Ну, а старі ялинкові іграшки, які вийшли з ладу, напевно знайдуться в кожному будинку. Обережно розбийте ялинкові іграшки, краще для цієї мети взяти молоток і скришити їх в крихту. Тенісні кульки обмажте з усіх боків клеєм і обваляйте в кольоровій скляній крихті. Коли клей на кульках висохне, приклейте їх на коробку і обмотайте мотузкою або нитками під колір кульок. Можна також для цієї цілі взяти ялинкову мішуру. Такий варіант пакування подарунка підійте лише для дорослих, бо метушливі дітки можуть поранитися такою кулькою.

Самостійне виготовлення упаковки

upakovka_4

Звичайно, найкраще витратити час і придумати оригінальний дизайн новорічної упаковки своїх презентів. Ось кілька ідей для самостійного виготовлення упаковки для новорічних подарунків наступаючого 2018 року.

Упаковка у вигляді ковпака. Вам знадобиться:

kovpak
  • золотий кольоровий папір;
  • гофрований кольоровий картон;
  • пакувальний папір;
  • ножиці;
  • клей;
  • картон квадратної форми.

Спочатку картон обклеюємо пакувальним папером. У центрі креслимо коло для орієнтиру (далі зрозумієте для чого).

З золотистого паперу вирізаємо вузьку смужку, і нарізаємо її по довжині тоненькими стружками, залишаючи до кінця пару сантиметрів. Закручуємо їх ножицями в спіральки і приклеюємо основну смужку по периметру до краю кола, що накреслили на основі картону.

З гофрованого картону складаємо ковпак і склеюємо. З золотого кольорового паперу, що залишився, приготуємо тонкі скручені стрічки і приклеюємо їх на верхівку ковпака. Для цієї мети можна використати серпантин.

Після чого кладемо презент в ковпак і приклеюємо його до картону. Перед тим як покласти подарунок всередину можна його обмотати в кілька шарів гофрованого паперу.

Упаковка з крафт паперу

kraft_papir

Великим попитом при упаковці новорічних подарунків користується папір крафт. Акуратно загорніть коробку з презентом у крафт, проклейте місця стиків або скріпіть їх степлером. Прикрасити упаковку можна: завитками з паперових стрічок, саморобними помпонами, сніжинками, ялинковою мішурою, мереживом, вишивкою, новорічною аплікацією, конфетті.

Упаковка з рукава зі светра

upakovka_svetr

Відріжте рукав (від непотрібного светра) потрібної Вам довжини і зшийте один кінець з вивороту. Виверніть рукав і в отриманий мішечок поставте Ваш презент. Потім перев’яжіть верхівку рукава кольоровою смужкою або шнурівкою, а боки прикрасьте сніжинками, гудзиками, мішурою, іншими святковими елементами.

Така упаковка відмінно підходить для пляшок. Чудово доповнить такий презент невеликий ярличок з написаними від руки новорічними побажаннями. Шаблони таких ярликів можна скачати в інтернеті і роздрукувати.

Упаковка подарунків за формою

upakovka_za_formoyu

Подарунки бувають різної форми, відповідно упаковки також можна поділити за цією ознакою.

Отже, пакуємо квадратний або прямокутний предмет. Кладемо його посередині обгортки й обертаємо з усіх боків, закріплюючи кінці прозорим або двостороннім скотчем. Потім прикрашаємо сніжинками або конфеті, зав’язуємо стрічкою.

Плоский предмет покладемо навскоси на аркуш паперу, підігнемо куточки і скріпимо їх степлером або скотчем. Обв’яжемо стрічкою, прикрасимо сніжинками, гілочками ялинки і т.д.

Упаковка «трюфель» (назва пішла від упаковки цукерки трюфель) застосовується для декількох презентів, наприклад, для подарунків для всіх членів сім’ї. У цьому випадку подарунки викладаються на твердий шматок картону круглої форми. Потім помістіть картон на середину великого листа і обертаєте ним подарунок, зав’язуючи верхівку паперу гарною стрічкою. Для «трюфеля» краще взяти гофрований або блискучий папір.

Предмет незручної форми можна загорнути, якщо він невеликий, також як і «трюфель». А якщо його розміри солідні, наприклад, як у побутової техніки, то краще помістити презент в коробку, яку вже потім можна обклеїти папером і прикрасити за своїм смаком.

Предмет у вигляді кулі також можна упакувати в коробку або в «трюфель», а можна покласти в святковий пакет і красиво задекорувати різнокольоровими серветками.

Предмет циліндричної форми упаковується в такий спосіб. Презент кладеться набік і закручується аркушем паперу. Краї скріплюються скотчем. Зверху і знизу папір загортається всередину невеликими сегментами. Зверху пов’язується стрічка. Також такий презент можна загорнути в гофрований папір, прикрашений зірочками і сніжинками, і зробити з нього цукерочку, перев’язавши обидві сторони красивими стрічками.

Ці приклади святкової упаковки тільки маленька частинка існуючих варіантів, адже для того, щоб обернути і прикрасити подарунок можна використовувати абсолютно все, що Ваша душа забажає. Це можуть бути газети, фотографії, мереживо, вишивка і багато іншого. В упаковці Вас не обмежує нічого – ні матеріали, ні фантазія. Сподіваємося, Ви приємно проведете ті дні, що залишилися до свята, вибираючи і упаковуючи презенти близьким і рідним. Веселих Вам свят!