Acuarela în sine este o tehnică foarte versatilă, dar necesită și curaj atunci când se lucrează cu ea și culori vii (culorile vii atunci când se lucrează pe o pânză umedă sunt folosite pentru că apa dă saturație, apoi, când se usucă, coloritul dispare cu câteva tonuri – așa că nu trebuie să vă fie teamă să „intrați în culoare”).
Așa că hai să începem!
Mai întâi, să facem un desen.
. . . . . . . . .
Apoi, trebuie să umeziți cu apă zone individuale, puteți folosi întreaga pânză, dar nu uitați că acuarela pe hârtie umedă se întinde foarte ușor. Deoarece nu sunteți sigur că nu veți putea desena clar, este mai bine să umeziți zone individuale și să le umpleți treptat cu culoare. Nu vă fie teamă să experimentați. Pentru că dacă desenezi mai mult, cu siguranță vei deveni mai bun la asta!
Luați culoarea, nu vă fie teamă să amestecați și să experimentați și începeți să umpleți zonele umezite cu apă.
Un videoclip interesant pe canalul nostru: Figuri din placaj pentru grădină
Puteți face acest lucru în etape. Adică, introduceți mai întâi cele mai deschise tonuri, iar apoi, după ce se usucă, introduceți culori mai bogate sau nuanțați imaginea.
. .
De asemenea, atunci când vopseaua cu apă s-a uscat și credeți că ați putea adăuga mai multă culoare imaginii, trebuie să o faceți cu acuarelă diluată cu apă (apă 3070) și, ca și cum ați săpa în pânză, să lăsați grămezi de apă până când aceasta se usucă complet.
. . . . . . . .
De asemenea, puteți lucra cu mai puțină apă pe o pânză uscată.
Și adăugați o felicitare dacă este o felicitare. Succes cu munca ta creativă!