Studioul Daniel Valle Architects, prin rotunjirea colțurilor, a reușit să rezolve problemele legate de aspectul apartamentului fără a demola pereții.
Imaginați-vă un apartament într-o clădire veche din centrul orașului Skul, cu o suprafață de 64 de metri pătrați. Metri. Acest tip de clădiri se caracterizează printr-un sistem structural special de pereți portanți, care nu permite nici măcar modificări minime. Odată cu trecerea timpului și cerințele schimbătoare ale vieții, acest lucru începe să facă viața în casă mai dificilă. Dar designerii studioului Daniel Valle Architects din Madrid au reușit să ajute rezidenții prin adaptarea aspectului existent la cerințele clienților.
Pentru a nu demola pereții, arhitecții au decis să folosească spațiul central al apartamentului pentru a organiza camere auxiliare. În spațiu existau deja două băi, vestiare noi și spații de depozitare, iar toate acestea erau „ambalate” în cercevele rotunjite din MDF.
Depozitarea suplimentară în interior a fost absolut necesară, deoarece bucătăria este mică și nu poate oferi proprietarilor suficient spațiu de depozitare. Dar „peretele verde” a devenit un container pentru rafturi obișnuite, un frigider încorporat și o mașină de spălat.
Culoarea delicată a fisticului și canelurile verticale care decorează suprafața cercevelelor fac din unitatea auxiliară masivă o culoare spectaculoasă și un plus texturat în interior. Restul spațiului zonelor comune este decorat într-un mod neutru. Peretele „ondulat” merge bine cu culoarea albă și texturile din lemn utilizate în design.
Există, de asemenea, o masă de trei metri în camera mare – acesta este punctul central și inima apartamentului, ajută la zonarea vizuală a spațiilor. Aceasta nu este doar o sală de mese, ci și o masă de lucru și de studiu, precum și un loc pentru comunicarea în familie. Acest spațiu este separat de hol printr-o partiție de sticlă cu nervuri care permite trecerea luminii.
Blocurile verzi cu contururi ondulate au fost, de asemenea, concepute ca bariere discrete, limite între spațiile comune și private – în spatele lor există două dormitoare separate. Mobilierul acestor camere este simplu și laconic. Designerii și-au mărit suprafața datorită balcoanelor și spațiului de depozitare încorporat planificat în mod adecvat.
Al treilea dormitor a fost transformat într-o extensie a spațiului comun – arhitecții au scăpat de ușă și au lărgit deschiderea dintre cele două camere. Acest lucru a permis luminii naturale să pătrundă adânc în casă. O canapea și un televizor au fost amplasate aici, creând o zonă de living semi-izolată.