КОНТАКТИ та ПРАВИЛА

Летюча полиця

Полички за звичкою вішають на стіну, але можна спробувати підвісити їх і на стелю. Це досить цікаве дизайнерське та конструктивне рішення, яке обіцяє неабияке видовище для непідготовленої людини.

letyuch1

Коли під стелею, хай і високо, висить поличка, вона без сумнівів економить місце. На ній можна зберігати речі, які не часто стають потрібними, а також різні декоративні елементи. Така поличка може використовуватися не лише на дачі або в гаражі, але й у міській квартирі.

letyuch2

Використовуючи ґвинтові талрепи, при підвішуванні полички до стелі слід вивернути кільце з гумовим стрижнем, на місце якого закручують нарізну шпильку – поличка висітиме саме на ній.

Талреп, це гачок, довжину якого можна регулювати. З його допомогою можна змінювати довжину тросів та канатів, натягуючи слабкі місця. Зазвичай талреп складається з двох ґвинтів з протилежною різьбою, які вкручуються в особливу муфту з двома нарізними отворами.

letyuch_3

З використанням лінійки або шаблону слід позначити отвори крізь які проходитимуть кріплення для полиці. Свердлити отвори треба точно перпендикулярно до дошки, тож краще здійснювати цю операцію на свердлильному верстаті.

letyuch_4

Поличку прикладають до стелі та свердлять в ньому отвори крізь отвори в поличці, використовуючи її як кондуктор. Для збирання сміття використовують пластиковий стакан.

Поличка буде висіти на шпильках з різьбою М8. З обох боків шпильки фіксують гайками з обов’язковими шайбами.

Коли дві полиці стикують по довжині – їх з’єднують металевою пластиною.

letyuch_5

Щоб до стелі підвісити поличку, замість нарізних шпильок також використовують ланцюг від криниці або від собаки. Тут меблевий щит або дошка лежить на нарізній шпильці, яку фіксують знизу хомутами.

На такий ланцюг є сенс підвісити декілька полиць. Щоб зробити такі полиці краще за все обрати меблевий щит, наприклад, 600х2000 мм. Він рівніший за дошку, його не буде крутити з часом. Щита завтовшки від 28 мм буде досить для широкої та довгої полиці. Ще один з плюсів меблевого щита в тому, що практично його не треба личкувати, можна одразу вкрити просяканням, після чого – лаком. Або якоюсь фарбою, яка буде в гармонії з усім інтер’єром.

Підкручуючи талрепи, полицю виставляють по горизонтальному рівню.

letyuch_6

З неструганої дошки поличка в кантрі-стилі буде органічно вписуватися в дачне середовище. Таку поличку краще підвісити на грубому канаті.

Для підвішування полиць використовують металевий універсальний або з відкидним якорем дюбелі. Їх вкручують в просвердлений у стелі отвір, там далі в порожнечах вони розкриваються і надійно витримують навантаження.

letyuch_7

Варіант полички для дачі-гаражу, також підвішеної до стелі. Каркас полички зроблений зі струганої дошки 100х10 мм. На каркас кладуть лист ОСП завтовшки у 10-12 мм.

letyuch0

Американський будинок всередині

Як зробити мангал з вторинної сировини