КОНТАКТИ та ПРАВИЛА

Організація зимової фотосесії

zimova_fotosesiya

Настав Новий 2018 рік. Вулиці, будинки, магазини ще й досі прикрашені ялинками і виблискують різнокольоровими вогниками. І якщо Ви ніколи не замислювалися про зимову фотосесію, а обходилися одиничними любительськими знімками, то пора заповнити прогалину. Свята уже майже позаду і саме зараз можна трішки розвіятися від святкування та знайти декілька годин для фотосесії. Адже важко знайти більш вдалий час, бо ж святковий антураж вже давно готовий, залишилося продумати незначні деталі і приступити до створення своєї особистої або сімейної зимової фотохроніки. А кілька підказок та ідей допоможуть навіть тим, хто абсолютно упевнений у власній нефотогенічності. Отож, для Вас ідеї для зимової фотосесії для сім’ї або двох закоханих .

Готуємося до зимової фотосесії

zimova_fotosesiya2

Новорічна фотосесія, як і будь-яка важлива справа, вимагає попередньої підготовки. Ви збираєтеся відобразити себе особисто, чи з коханою людиною або все сімейство в зборі – деталі краще продумати заздалегідь. Величезним плюсом є те, що декорації вже готові, а от вибір одягу, аксесуарів і святковий настрій потрібно забезпечити самостійно.

Щоб фотографії не виглядали темними і смутними зверніть увагу на традиційну зимово-новорічну палітру: червоні, зелені і білі кольори. Гардероб краще підійде зимовий: об’ємні светри, шарфи, гетри, в’язані шапочки і шкарпетки.

Дівчатам можна подумати про варіанти фото у вечірній сукні, чоловікам краще вибрати брюки. Добре, якщо в одязі будуть присутні елементи новорічної символіки – фігурки оленів, казкових персонажів, норвезькі візерунки.

Як варіант, можна розглянути синьо-блакитну гаму або бежеву, головне, щоб одяг вдало поєднувався з зовнішнім антуражем, але не зливалася з ним. Якщо фотографії сімейні, то наряд всіх членів Вашої родини повинен бути витриманий в єдиному стилі.

Діти зазвичай охоче позують і займають на всіх знімках центральне місце. Нехай вони поводяться невимушено, тому не обсмикуйте і не поправляйте малюків, але подбайте, щоб дітлахи були в гарному настрої, не хворіли, нагодуйте, напоїть їх заздалегідь і приготуйте на всякий випадок змінний комплект одягу.

Якщо плануєте почати фотосесію в приміщенні, а продовжити її на вулиці, то жінкам потрібно подбати про водостійкий макіяж. Також варто захопити з собою теплі речі, пледи, рукавиці. Термоси та чашки з гарячим чаєм або кавою зігріють і створять затишну новорічну атмосферу.

Вибір місця для зйомки

novorichna_fotosesiya2

Якщо власна квартира прикрашена з любов’ю і належною ретельністю, то і фотосесія в домашніх умовах пройде на висоті. Включайте фантазію і фотографуйте в своє задоволення самі або запросіть фотографа.

Фотосесія на вулиці взимку може здатися не найкращою ідеєю, але все ж таки… Теплий одяг і гарний настрій не дадуть замерзнути, а якщо немає натурального снігу, то його можна замінити штучним.

Якщо ж власний будинок і двір не приваблюють Вас і фотографа, то спробуйте такі варіанти:

  • вечір в кафе;
  • каток;
  • боулінг;
  • торговий центр;
  • заміський котедж;
  • будь-яке визначне або знамените місце Вашого міста.

Сумніваєтеся у своїх дизайнерських талантах, зверніть увагу на зйомку в фотостудії чи біля певної фотозони з відповідним декором, красивою ялинкою, а відсутні дрібниці принесіть з собою. Для малюка обов’язково захопіть улюблену іграшку, щоб заспокоїти його в незнайомій обстановці.

Активно використовуйте у фотозйомці елементи новорічного декору і блискучі святкові аксесуари: гірлянди, ялинкові кулі та іграшки, бенгальські вогні, свічки, шишки і ялинові гілки, оригінальні сувенірні ялинки, красиво упаковані подарунки, карнавальні маски і маскарадні костюми, пухнасті пледи, келихи з шампанським.

Обов’язково в кадр повинна потрапити ялинка. Особливо вітається участь у зйомці домашніх улюбленців. Їм можна надати святкового вигляду за допомогою оленячих рогів, червоних ковпаків і інших новорічних штучок.

Ідеї для зимової фотосесії для сім’ї та закоханих

zimova_fotosesiya1

Позувати потрібно невимушено, адже тільки так виходять відмінні, природні фотографії.

Вибрати правильний ракурс зйомки – справа непроста, ще складніше – опинитися вдало кадрі, а потім ще й бути в захваті від свого відображення. Портретні знімки можна згодом довести до досконалості, а ось групові – вдаються не завжди.

Пропонуємо кілька порад для закоханих, так як вдала фотографія з другою половинкою значить дуже багато:

  • не соромтеся виражати свої почуття;
  • використовуйте один плед на двох, як елемент Вашого спільного життя;
  • прикрашайте ялинки, грайте в сніжки, ліпіть сніговика;
  • пийте гарячий чай на тлі холодного снігу або пригощайте одне одного чимось смачненьким в Вашому затишному гніздечку;
  • сплануйте для цього випадку (фотосесії) найприємніші сюрпризи: хлопець під час фотосесії можне зробити пропозицію, а дівчина – подарувати неочікуваний подарунок.

Якщо щось з Ваших власних задумів не вдасться втілити – не хвилюйтеся. Фотограф завжди запропонує Вам пози та ідеї для вдалих фото.

А ще декілька ідей для фотосесії з дітьми та всією сім’єю:

  • хороші фото виходять на підлозі або дивані;
  • вся сім’я повинна бути одягнена в одному кольорі;
  • використовуйте маски, накладні бороди і прапорці з паперу;
  • створюйте забавні композиції, фотографуйтеся в формі зірки, де голови – центр , а ноги – промені;
  • найменших дітей можна сфотографувати в подарункових коробках чи кошиках;
  • старших дітей варто фотографувати в ті моменти, коли вони розглядають подарунки, тягнуться до ялинки, іграшок;
  • дорослі нехай позують з шампанським або ж просто веселяться нарівні з дітьми.

Почніть сімейний літопис з веселої, незабутньої фотосесії і нехай всі знімки будуть вдалими!

Яскраві канапе для святкового столу. Ідеї

Фартух для кухні: МДФ, мозаїка, скиналі, дзеркало, метал, камінь, грифель