1001 спосіб використання гірлянди на батарейках

girlyanda_1

Часті вимкнення світла та необхідність економити електроенергію стимулюють до незвичних рішень у прикрашанні помешкань напередодні зимових свят. Адже хочеться мати один зі звичних і таких яскравих елементів та символів – гірлянду. До того ж замість традиційних електричних гірлянд можна використати наразі не такі поширені, але по-своєму вигідні гірлянди на батарейках.

Їхня незалежність від розеток створює певні переваги, надає їм таку собі мобільність та різноманітність у використанні.

Слід мати на увазі, що попри те, що ви маєте ті чи інші ідеї використання гірлянди, не кожною гірляндою зручно їх реалізовувати. Адже для одних ідей підійде довга, на «пальчикових» батарейках. Для інших – коротка на «таблетках». А ще десь – приєднана до павербанку через USB-кабель. Тому перш ніж братись за втілення тої чи іншої ідеї чи напередодні купівлі, дізнайтесь про різноманіття гірлянд з альтернативними джерелами живлення, що є на ринку. Та якщо у вас вже є такий елемент декору, – відважтесь на експеримент, здивуйте себе і рідних.

girlyanda_2

Гірлянда на ялинці

Інколи традиційна гірлянда ускладнює наряджання святкового деревця, бо потребує близькості розетки або ж продовжувача. Зовсім інша ситуація, якщо нема потреби у близькості розетки. А ще це безпечніше, адже нема ризику зачепитись за кабель ногою, бо він увесь на дереві. Просто виберіть де встановите новорічну красуню, просто розвісьте ліхтарики на ній.

Зрештою, навіть без деревця, можна створити цей новорічний символ з гірлянд, – було б місце, можливості та фантазія.

yalnez2

Гірлянда в інтер’єрі

Це буде на камін, у дитячу чи взагалі під стелю? Відповідь на це питання допоможе вам з вибором гірлянди. Порахуйте якомога точніше метраж (площу) місця, яке вона прикрасить, і підберіть зручне розташування контролера, – аби з легкістю можна було змінювати режими мерехтіння.

Зауважимо, що гірлянда у дитячій кімнаті це не лише декор, а й розвага і поліпшення настрою. Відтак бажано дитині розмістити гірлянду з кількома режимами, і дати можливість самостійно керувати ними. Достатньо буде короткої на 50-100 діодів.

girlyanda_3

На каміні вона стане елементом привернення уваги до нього. І оскільки камін асоціюється з теплом, то це варто підкреслити підсвіткою одного кольору теплої гамми (жовтий, помаранчевий, рожевий). До речі, зверніть увагу на гірлянди з насадками, – може вони саме такого кольору? Якщо вже йдеться про насадки, то спробуйте їх зробити власноруч. Це буде цікавим заняттям для дітей і гарним проведенням часу з ними.

Що ж до стелі, то від неї світло відбиватиметься і розсіється у частині приміщення. Гірлянда стане імпровізованою «люстрою». Під стелю варто підібрати гірлянду з більшими лампочками одного кольору (бажано легкі для сприйняття у темряві: зелений, синій, білий, жовтий), але з кількох частин, з батарейками АА чи можливістю підключити до павербанку. Бажано без насадок (які раптово можуть впасти). Якщо у кімнаті застілля, то при вимкненні електроенергії, вона буде цікавим рішенням освітитити її. Мерехтіння у такій ситуації буде просто зайвим і дратівливим. Матиме значення спосіб фіксації гірлянди під стелею, аби охопити якомога більшу площу.

girlyanda_5

Подібно і гірлянда на сходах виконуватиме не лише декоративну функцію, а й практичну. Сходи, безперечно, потребують відповідної м’якої підсвітки, бажано без мерехтіння. Так як це динамічна частина помешкання, з регулярним рухом нею, то їх варто підсвічувати для доброї видимості кожного кроку і разом з тим без ризику перечепитись. Гарним рішенням буде розміщення гірлянди на балясині чи на поручнях.

girlyanda_6

Ще одним «інтер’єрним» рішенням гірлянда може стати, коли її помістити у скляну тару: велике горня, келих, пляшка, банка чи колба гасової лампи (навіть декоративної). Так ви перетворите її у різнобарвний нічник. Для цього достатньо маленьких «капелькових» у гірлянді-нитці на дві «пальчикові» батарейками AA чи «таблетки» CR2032, LR44. Таке рішення буде цікавим для дітей.

Гірлянда в екстер’єрі

Наголосимо, що альтернативні джерела живлення гірлянди більш вразливі до використання в екстер’єрі, оскільки йдеться про холодну пору року, то морози і волога суттєво зменшують час роботи такого виробу. Тому якщо і маєте такий каприз, то радимо контролер і коробку з батарейками тримати все ж у приміщенні.

Знову ж таки, зробимо акцент на практичності такого рішення, бо ж коли при вході у приміщення є сходи, це варто підсвітити, – при завбачливому розташуванні гірлянди буде достатньо для цього. Додамо, що на ринку вже є цікаві пропозиції для таких рішень, а саме вуличні гірлянди на акумуляторах, що заряджаються від сонячної батареї. У них відповідні для екстер’єру характеристики: більший метраж, водонепроникність, можливість вставити батарею у ґрунт.

А ще деревця з гірлянди використовують як рекламний декор – ними магазини привертають увагу до вітрин.

girlyanda_4

Гірлянда-елемент зовнішності

Як привернути увагу до себе на новорічному карнавалі? Одягніть «шарф» чи «намисто» з гірлянди! Крім того, ви будете помітнішими на темних вулицях.

А ще гірлянда досить органічно виглядатиме як реквізит під час зимової фотосесії. Гірлянда на батарейках може зацікавити навіть акторів: нею можна імітувати німб чи вінок.

Для таких ідей підійде коротка діодна «нитка» на «таблетках»: еластична, не пече і не обтяжує шию вагою, світло не разить очі. Та потребує обережності у русі, адже делікатна і тонка.